Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обмисля свиване на бюджета, пише "Тема спорт". Бизнесменът изпитва финансови затруднения, за които сам намекна преди дни на пресконференция в София. Босът все още не е платил заплатите на играчите за ноември и декември. Обещанието е, че това ще се случи през тази седмица преди подновяването на шампионата. Фактът, че дотук Локо взе само сина на спортния директор Георги Иванов-Гонзо - Александър, и англичанина Конър Руан, е показателен.

Наскоро Крушарски е обявил пред Гонзо и старши треньора Александър Тунчев, че няма средства за повече нови. И най-вече за високи заплати, каквито чужденците неимоверно очакват и искат. Неслучайно след контролата с Хебър (Пазарджик) бизнесменът обяви, че ще започне масово налагане на млади футболисти, продукт на школата. Той похвали Тунчев за смелостта да вземе немалка част от талантите на лагера в Поморие и да ги пуска в контролите.

Част от средствата ще отиват за изграждането на базата в квартал "Тракия". Предстои и поетапен ремонт на "Лаута". За стадиона средствата са подсигурени от държавата, но ще стигнат само за три от четирите сектора. 

През лятото на миналата година след спечелването на купата Христо Крушарски сам обяви, че издръжката на клуба му струва 4 млн. лева. Очаква се сумата да падне на първо време с половин, а после и с цял милион.

Подобно забавяне на плащанията вече е имало при управлението на Крушарски. Първоначално уверението бе за плащане през януари преди лагера в Поморие, но това не се случи. Бизнесменът бе по дела в Аржентина преди няколко седмици.