Атанас Илиев е един от най-добре представящите се българи през този сезон. Таранът на "Ботев" (Пд) има 11 гола, като само един наш сънародник е с толкова – легендата Мартин Камбуров. 26-годишният Илиев блесна и на „Герена“, като вкара два гола за ремито с "Левски" – 2:2. Ден след двубоя със „сините“, Атанас Илиев даде интервю за читателите на „Мач Телеграф“.

- Наско, вече имаш 4 гола срещу "Левски" този сезон. Очакваше ли, че ще бъдеш герой за "Ботев" на „Герена“?

- Аз лично се надявах да играя добре и ако може да вземем нещо от този двубой. Щастлив съм, че вкарах два гола, но съжалявам, че не победихме. Надиграхме "Левски" по всички показатели - имаха 2 удара и вкараха два гола.

- Вече им вкара 2 гола и на Коматево...

- Имам късмет срещу "Левски" и успявам да бележа срещу тях.

- Срещу "Левски" се видя прогрес в играта на "Ботев". Кога според теб ще можете да заиграете като отбор?

- Главният ни проблем е това, че много от момчетата са нови. Не са се сработили и не са аклиматизирали. Според мен тепърва ще се подобряваме. Мачът на „Герена“ е най-добрият ни през 2021 г. Започнахме с лоши резултати, но постепенно ще започнем да се представяме по-успешно.

- Прави впечатление, че в атака се разбираш с Маркиньос и Току...

- Да, новите футболисти в атакуващ план са добри и с тях се разбираме лесно. Вкарахме два гола на „Герена“, но те се оказаха недостатъчни за победа. Трябва да бележим още повече, защото допускаме доста попадения.

- "Ботев" е попаднал в доста нетрадиционна битка – за оцеляване. Според теб ще успеете ли да се спасите?

- По принцип няма от какво да се притесняваме. В Ботев никой не мисли за изпадане. Според мен ще завършим в първата четворка от втората осмица и ще се борим за 7-ото място в края на сезона.

- Да, но все още нямате победа през пролетта?

- Една като постигнем, според мен ще започнем да бием по-често.

- Как протичат тренировките при новия ви треньор Азрудин Валентич?

- Тренировки като тренировки. Сега обаче всичко е дисциплинирано.

- Колко ви липсва Тодор Неделев?

- Винаги липсва... Той е един от най-добрите футболисти в България и се надявам да се върне на терена колкото се може по-скоро.

- Вече имаш 11 гола през този сезон, като заедно с Мартин Камбуров си най-резултатният българин. Очакваш ли първа повиквателна от националния селекционер Ясен Петров?

- Не знам. Хората си преценяват. Аз тренирам и играя. На разположение съм, ако ме повикат. За мен ще е чест, ако получа повиквателна за националния отбор. Това обаче го решава селекционерът. Ако ме повикат ще отида с удоволствие.

- За финал - какво си пожелаваш?

- Да съм здрав, да вкарвам още голове. Нещата ще се наредят.

- А колко гола можеш да вкараш до края на сезона?

- Не мога да дам точна бройка, колкото повече толкова по-добре.