Новакът в Първата ни футболна лига Локомотив (София) започна подготовка със седем нови футболисти. 

Същевременно клубът се надява да получи временно разрешение от Лицензионната комисия да посреща гостуващите отбори на своя стадион в "Надежда" в светлата част от деня, докато бъде поставено осветление на съоръжението.

Собственикът на клуба Иван Василев, обяви, че основната цел пред новия сезон е утвърждаване в елитния ешелон.

Той заяви, че в отбора най-вероятно ще бъдат привлечени още трима-четирима играчи.

“Дано да може да се представим добре,” изрази надежда Василев. “Пътят, който извървяхме през тези шест години от „А“ окръжна до Първа лига беше много дълъг и много труден. Тепърва трудностите продължават.

„Ние не бързаме със селекцията. Както виждате, имаме седем нови момчета. И от финансова гледна точка и от спортно-техническа имаме претенции, защото все пак това е Локомотив. Локомотив е отбор с традиции, Локомотив е любов!

“Всички момчета, които ще привлечем, и ще останат в нашия клуб им казах, че изискванията са високи и трябва да се раздават за нашата вярна публика и за Локомотив на 100%.

“Раел Лолала от Нефтохимик, Бени Н’Ко от трета дивизия на Франция. Играят нападатели, единият е крило, другият е централен нападател.

“Стойчо Атанасов ви е добре познато име. Християн Чипев от Царско село, Христо Иванов от Септември (София). Стефан Гавраилов от Септември и Александър Любенов, който го броя за наш, защото той акостира за трети път на нашия стадион. Той е един от добрите вратари. Той си е вкъщи, защото публиката много го обича.“

“Светльо Петров и Йордан Господинов акостират на „Надежда“. Христо Коилов и Юли Петков също са в щаба, а Иван Колев е старши треньор.“

“Очакваме още три-четири нови попълнения. Не бързаме, искаме да вземем класни футболисти, защото до тези млади момчета трябва да имаме и опитни футболисти, които да изнесат заедно мачовете в Първа лига.“

“От основните ни играчи никой не напусна. На Педро и на Матеус им изтекоха договорите. Искахме да ги задържим, но финансовите им претенции бяха такива, че могат да си ги позволят само няколко отбора. Не мисля, че качеството е толкова голямо за тези средства.

“За съжаление нямаме средства за осветление в момента. Очакваме областната комисия, за да ни лицензира стадиона и с протокола, който имаме от Министерството на спорта, за да може да играем в светлата част на деня, докато ни поставят осветлението. Направихме много ремонти, но стадионът е държавен, аз нямам нищо. Аз се надявам, че Локомотив ще играе на „Надежда“. Областната комисия трябва да ни лицензира стадиона.

“Планираме подготовка, но в момента не мога да кажа. Ще идват футболисти на проби, които трябва да ги видим. Още не сме на 100% готови да ги разкарваме надалеч. По всяка вероятност ще направим една десетдневна подготовка в края на месеца и началото на юли.

„Реалната цел предвид много млади наши футболисти, наши юноши е да се затвърдим в efbet Лига. Локомотив е традиция и любов и мисля, че ще се представим достойно. Локомотив София не е за подценяване.”

Колев също така обяви, че бразилците, които играха в отбора през миналия сезон няма да се върнат.

„Няма нужда да изреждам един по един, вие знаете новите момчета, които са засега. Повечето момчета са на проби, за да видим техните качества. Търсим най-доброто на всяка една позиция. Надяваме се да сглобим един боеспособен отбор“, сподели Колев.

„Доколкото знам, Светослав Диков води разговори с ръководството. Надявам се да се разберат.“

„Бразилците няма да се върнат. Ще ме притеснява, ако не може да намерим техни достойни заместници.“

„Започваме с контрола срещу Септември (Симитли), която ще бъде следващият вторник.“

„За мен е изключително важно да се представим достойно и да търсим максимума във всеки един мач“, добави треньорът на Локомотив (София).

„За нас е много важно футболистите да бъдат добре подготвени, да работят добре и да са отдадени на терена.“

„Ако публиката, която миналата година доказа, че е изключително близо до отбора и ни подкрепяше непрекъснато, е с нас, на който и да е терен, няма да се притеснявам.“

„Имаме три момчета от школата, които са с нас, единият е капитан на отбора. На този етап няма нови лица. Не са малко трима футболисти от школата.“

„От нас зависи дали ще се справим в efbet Лига. Ще се опитаме на всяка цена да преодолеем това препятствие“, каза още Иван Колев.