Агенцията по вписванията обжалва в Апелативния съд решението на Софийския градски съд за отмяна на отказа Борислав Михайлов отново да бъде записан като президент на БФС.

Михайлов оттегли оставката си след година и половина и обяви, че се връща начело на футболния съюз, точно ден след като Димитър Бербатов обяви, че се кандидатира за поста. Последва мотивиран отказ от агенцията Михайлов да бъде вписан в Търговския регистър отново като шеф на централата. След обжалване в СГС съдия Владимир Вълков от търговското отделение отмени отказа. Агенцията по вписванията обаче настоява, че Борислав Михайлов не може да продължи да е представляващ организацията при настоящите обстоятелства. И последва обжалването на последна инстанция.

“Обжалването на отмяната на отказа за вписване е направено в законоустановения срок”, казаха от Агенцията по вписванията пред “24 часа”. Книжата по делото все още са в СГС. Очаква се, след като ги получи, Софийският апелативен съд да насрочи дата за гледане на делото след жалбата от Агенцията по вписванията.

Тоест Борислав Михайлов не е президент на БФС, официално длъжността продължава да се изпълнява от Михаил Касабов. След решението на Апелативния съд ще стане ясно как ще продължи сагата. При връщането на оставката си Михайлов обяви, че той ще управлява, а кандидатите за поста да заповядат
на конгрес след февруари 2022 г.

Димитър Бербатов, който провежда срещи с клубовете от цялата страна, призова да бъде свикан извънреден конгрес на 21 септември 2021 г. От екипа му съобщиха, че целят повече от половината клубове - 300, да изявят желание за предсрочен конгрес, макар за свикването да са достатъчни около 180, “за да не вземат да се изготвят черни списъци и да има евентуални репресии, ако настоящото ръководство остане”.