Отборите на Царско село и Ботев (Вр) направиха безполезно за себе си реми 1:1 на комплекса край Околвръстното шосе в столицата. След мача от 28-ия кръг в четворката на изпадащите отбори в Първа лига врачани са предпоследни с 23 точки, засега на място за бараж за оставане, а "царете" са последни с 20.

Така и двата тима пропуснаха да се доближат до двойката Локомотив (Сф) - Пирин, които са на спасителните две места над тях.

Още във втората минута вратарят на домакините Ндиайе направи сериозна грешка, не успя да изрита добре топката и Браян Переа го прехвърли с далечен удар за 0:1.

Джереми Петрис влоши още повече положението на Царско село, след като в 37-ата минута получи втори жълт картон и бе изгонен.

Врачани пропуснаха обаче да нанесат втори решаващ удар с човек повече и в 64-ата минута Антонио Георгиев на свой ред бе отстранен след два жълти картона за числено равенство на терена.

Така се стигна до последната минута, когато нарушение около границата на наказателното поле на Ботев, бе преценено от ВАР върху линията, а това означаваше дузпа. Тя бе превърната в гол от Венцислав Христов и мачът приключи без победител - 1:1.