Битката за оцеляване в Първа лига продължава с нови два мача в деня след Великден. Царско село приема Ботев Враца от 17:30 в столицата, докато в късния двубой Пирин Благоевград е домакин на Локомотив София от 20:00 часа на стадион „Христо Ботев“.

Царско село увеличи значително шансовете си за спасение след двете поредни победи над Пирин съответно с 1:0 в последния кръг от редовния сезон и с 2:0 в откриващия от елиминационната фаза. Ботев Враца стартира плейофите с минималното поражение от Локо Сф с 0:1 на Националния стадион. В класирането врачани са с три точки повече от последния в таблицата тим на Царско село, воден от италианския специалист Стефано Макопи.

В Благоевград Пирин ще се опита да се върне към успехите, след като отстъпи на „царете“ в два последователни двубоя. Отборът е с точка по-малко от предстоящия си съперник Локомотив, който стигна до трите точки срещу Ботев Враца. „Железничарите“ и „орлетата“ от Пирин са и в най-изгодна позиция да избегнат плейоф с четвъртия от Втора лига или директно изпадане във второто ниво на българския футбол.

В следващия кръг от мачовете във втората четворка Ботев Враца посреща Пирин Благоевград, докато Локомотив София приема Царско село – и двете срещи са на 2 май, понеделник, съответно от 17:30 часа и 20:00 часа.