Италианско-швейцарският консорциум, който доскоро бе в съдружие със Стойне Манолов в Царско село, си търси нов клуб у нас, където да обиграва младите си играчи от долните дивизии на Италия и Франция, пише "Тема спорт".

Според запознати техен вариант е бил новият член на Първа лига Спартак Варна, но от местната община категорично са отхвърлили офертата. Сега чужденците планират да се насочат към другия новак Хебър. Откаже ли и неговото ръководство да приеме предложението за сътрудничество, следващата дестинация на предприемачите ще бъде Етър, в случай че спечели баража с Ботев Враца. Представители на консорциума са агентите Антонино Имборджа и Дино Сако, а техен адвокат е Томазо Маниконе.

В Царско село италианците се включиха с 50% от издръжката на клуба, но срещу това си извоюваха доминация в спортно-техническото ръководство. Първоначално старши треньор стана Андреа Сасарини, който след 3 поредни загуби бе заменен от сънародника му Стефано Макопи. Кондиционният треньор също бе италианец, както и доста от футболистите. Преди да акостират в Царско село, споменатите италианци бяха близо до това да пробият в Ботев Враца и Берое, но в крайна сметка до сделка не се стигна и те акостираха на Околовръстното в София.

Спортният директор на Хебър Иван Папазов е обявил, че е против всякакви експерименти с приемането на италианците в клуба. Те обаче имат уредена среща за петък с общинското ръководство в Пазарджик и при определен краен резултат вероятността да се стигне до трусове в управата на Хебър е голяма.

Кметът на града вече обяви преди дни, че пари за отбора ще има. Като част от сделката е преместването на осветлението и таблото от „Арена Царско село“ в Пазарджик.

Снимка: Lap.bg