Офанзивният халф Джовани вчера пристигна в Пловдив. Бразилецът днес ще подпише договор и ще направи първа тренировка с новите си съотборници, пише Тема спорт.

Треньорът на Локомотив Александър Томаш бе одобрил играча и той ще стане четвъртото попълнение от Бразилия на черно-белите през това лято. До момента смърфовете привлякоха от тази страна централния защитник Луан, десния бек Матеус и офанзивния халф Евандро. Последните двама дебютираха за черно-белите при победата над Ботев Враца (1:0). Другите новопривлечени от Александър Томаш са Пиер Зебли, Георги Каракашев и вратарят Динко Хоркаш.

Джовани е роден на 19 септември 1997 година. Той е продукт на академията на гранда Коринтианс, като има мачове за юношеските и младежките гарнитури на Бразилия. Титулярната позиция на 175-сантиметровия играч е ляво крило, но той може да играе и зад нападателя. Той ще се присъедини към пловдивчани като свободен агент и се очаква да подпише договор за 2 плюс 1 години. Джовани ще бъде петият играч на Локо Пд извън ЕС, каквато е позволената бройка за едновременно пребиваване на терена.

Снимка: Lap.bg