Преотстъпеният от ЦСКА Калоян Кръстев почти сигурно ще поведе атаката на Берое днес, пише Тема спорт. Заралии приемат Спартак Варна от 17:30 часа. Двата тима ще играят за първи път от сезон 2007/08, като варненци печелят у дома с 1:0, а в Стара Загора двубоят остава без победител – 0:0.

Нападателят страдаше от контузия при преминаването си от армейците, но вече е готов и треньорът Петър Хубчев ще може да разчита за днешната среща със соколите. Все още за игра не е готов и другият преотстъпен от ЦСКА – Митко Митков, кой по всяка вероятност ще бъде на разположение на заралии след паузата за националните отбори, като може да вземе участие в контролата, която се очаква заралии да изиграят.

Добрата новина за опитния специалист е, че ще може да разчита на пълна група за първи път от началото на сезона. До момента Берое не можеше да използва 18 налични футболисти и често дори бройката им бе с двама по-малко. Контузия продължава да лекува Николай Николаев.

Петър Хубчев няма да прави други промени в сравнение загубата с 0:4 от ФК ЦСКА 1948 Сф в последния кръг. Единствено Калоян Кръстев ще замени Стив Траоре. Под рамката ще бъде Иван Караджов, а карето в отбрана ще е изградено от Димитър Стоянов, Стилиян Николов, Димитър Пиргов и Рука. Малко пред тях ще са капитанът Симеон Мечев и Серкан Юсеин. По крилата ще атакуват Абубакар Тунгара и Лукас Мартинс, а зад Калоян Кръстев ще играе Абел Анисе.

От своя страна треньорът на Спартак Варна Тодор Киселичков също не възнамерява да прави много рокади в тима си, като единствената може да настъпи в отбрана. Младежкият национал Велислав Боев по всяка вероятност ще замени Проспер Менди на левия фланг на отбраната.

Снимка: Lap.bg