Спортният директор на Пирин (Благоевград) Светослав Дяков подаде оставка и обяви, че напуска клуба. Той водеше днес орлетата в мача им с 15-ия кръг на Първа лига срещу Септември, който обаче завърши катастрофално за тях – поражение с 1:4.

Дяков води отбора от пейката днес заедно с един от помощник-треньорите Васил Петров. До този ситуация се стигна след отстраняването на Красимир Петров от треньорския пост преди дни. Пирин е на предпоследното 15-о място в класирането само с 8 точки. Бившият национал Дяков заяви, че в клуба се случват неща, които той не може да приеме.

"Пирин е в много трудна ситуация, ако трябва да сме честни. Слаб мач, трябваше да го спечелим. Много брак, много грешки. Аз поемам негативите за тази загуба, не съм ги подготвил, не съм подредил футболистите", заяви Дяков под виковете "оставка" на публиката от трибуните.

Попитан дали за поражението е повлиял първия гол, който беше грешка на вратаря, той отговори: "Всеки гол влияе. И първият, и особено вторият. Нищо не ни вървеше, много брак, много припряност, затова така се получи. Минорно настроение има и сред феновете, нормално е да е така".

"От утре не съм част от този отбор, различават се вижданията ни за част от нещата. От няколко дни съм го взел това решение и днес съм го разписал. Като футболист когато бях, всичко беше наред. Имам морал, а и трябва да се носи отговорност. Получиха се някои сътресения в клуба и това е моето решение. Успех на Пирин, аз отговарям само за себе си. Не знам дали и Станислав Манолев има такива намерения. От утре вече не съм част от клуба".

Попитан какви точно са проблемите в клуба, Дяков отговори: "Не, не искам да коментирам, да излизат информации. Случват се неща, които не съм съгласен да се случват. Не се чувствам предаден. През тези месец съм работил с всички сили. Пирин е моят роден клуб, този опит за мен беше безценен. Има собственик, който решава основните въпроси и вероятно той ще вземе основните решения", завърши бивш футболист, който има 38 мача за националния отбор на България.