БФС ще запази формата на първенството и за новия сезон, пише „Тема Спорт“.

Шампионатът ще бъде в познатия вид и за кампания 2023/24 есен – пролет с дълга зимна пауза от два месеца и половина и такава през лятото от около месец.

Първа лига ще остане с 16 отбора и три плейофни групи. Първата – до шесто място включително, където ще се играе по един път – 5 кръга за определяне на шампиона и евроучастниците. Втората ще обхваща седмо – десето място и ще се играе по два пъти – 6 кръга. Седмият ще продължи да гостува на третия в баража за Лигата на конференциите. Битката за оцеляване ще е между 11-ия и 16-тия пак с по един мач срещу всеки – 5 кръга.

Наскоро пред Дарик радио шефът на ПФЛ Атанас Караиванов обяви, че, ако до края на март не се внесат промени, то те технически не могат да влязат в сила. Такива очевидно не са внесени, среща между клубовете, БФС и ПФЛ не е иницирана и засега всичко остава по старому.

Знаем обаче, че в България понякога нещата се случват буквално в последния момент и затова чудото за промяна може и да се случи, но е много малко вероятно да бъде направена цялата тази гимнастика. 

Няма да има и промяна в договора за тв правата, който бе подписан чак до сезон 2025/26.

Снимка: Lap.bg