Красимир Балъков ще бъде новият старши треньор на Септември (София), съобщиха от футболния клуб. Той ще бъде представен официално утре.

Отборът се раздели с досегашния си наставник Светослав Петров по взаимно съгласие след серия от слаби резултати. Столичният отбор допусна шест поредни загуби в Първа лига, като за последно в шампионата победи Ботев (Пловдив) с 2:1 на 10 март. Тимът е на 13-о място с 22 точки, но само на 2 точки зад предпоследния в класирането Хебър (Пазадржик), като е застрашен от изпадане.

"Да, така е. Разделихме сме със Светльо като приятели. Ще представим Краси Балъков утре по обяд, разбрахме се с него. На представянето той ще отговори на всички въпроси и ще представи екипа, с който ще работи. Смятаме, че така е най-правилно", коментира за БТА спортният директор на Септември Кристиян Добрев.

57-годишният Красимир Балъков за последно беше старши треньор на ЦСКА 1948 през сезон 2020/21. Легендарният футболист е водил още националния отбор на България, Етър, Литекс и Черноморец (Бургас) в страната. Той е бил старши треньор на германския Кайзерслаутерн за кратко, на хърватския Хайдук Сплит, както и на швейцарските Санкт Гален и Грасхопър. Балъков е бил помощник-треньор и в Щутгарт.

Снимка: Lap.bg