Троен възел между отборите на Любослав Пенев, Красимир Балъков и Димитър Димитров ще остави двама от тях без работа след края на сезона. "Хебър", "Септември" (Сф) и "Спартак" (Вн) водят ожесточена битка за оцеляването си в родната Първа лига. Само един от тях обаче ще има възможност да се спаси, а два ще изпаднат директно. Със сигурност опитните специалисти ще напуснат клубовете си, ако не успеят да ги задържат в елита.

Пенев пое "Хебър" през март след уволнението на Владо Манчев и взе някои ключови точки в битката за оцеляване. Балъков бе взет на пожар от "Септември" в началото на май да смени Светослав Петров за последните кръгове с единствената цел - оставане в Първа лига. Димитър Димитров-Херо пък е начело на "Спартак" от началото на 2023 година, но тимът му е закотвен на дъното.

Към момента "Хебър" е с най-добри шансове да се добере до баража за оцеляване с тим от Втора лига или дори до спасителното 13-о място. Тимът на Любослав Пенев гостува днес на вече спасилия се "Ботев" във Враца, а след това приема "Берое". "Спартак" (Варна) и "Септември" пък се изправят един срещу друг в директна битка на "Коритото" от 19 часа. В последния кръг на 5 юни тимът на Херо гостува на "Пирин" в Благоевград, а отборът на Балъков приема "Септември".