Промяната идва от изпълнение на конкретните задачи на терена. Това заяви новият старши треньор на Славия Иван Колев, който днес бе официално представен от клуба на стадион „Александър Шаламанов“. Колев идва за втори престой в „Овча купел“, след като води отбора в 41 шампионатни мача в периода 2014-15, като заменя на поста уволнения Хосе Мария Бакеро. В щаба му единствената промяна е свързана с това, че на мястото на Жорди Гротакас ще бъде Ангел Славков.

Колев застава начело на Славия, който е на незавидното 14-о място в класирането с едва един успех от първите си осем мача, при цели шест загуби. „Не е едно от нещата, които трябва да променим. Няколко са. Мисля, че не е нужно сега да ги изброяваме. Другите, които са по-важни и влияят на подготовката на отбора, като кондиция, може да бъде малко подобрена, но едва ли променена тотално. Това на първо място е много важно, заедно с манталитета на футболистите и с изясняване ролите на играчите, защото досега отборът действаше по една система, а сега се завръща към старата. Не е коректно да говорим кой е бил най-големият проблем, щом се стига до треньорска смяна, знаем за какво става въпрос. Важно е как ще подходим, за да излезем от ситуацията. Проведох трети ден подготовка - това, което мога да кажа, е че съм много доволен от работата и желанието на играчите, това е много сериозна основа, върху която можем да стъпим“, започна той.

„Настроението в съблекалнята вероятно не е било много добро. Промяната идва от изпълнение на конкретните задачи на терена. Точно това трябва да изясним с всеки един от футболистите, за да могат те да бъдат максимално полезни на терена, без да се мисли за точки и място в класирането. Не мога да преценя точно какво се чувства – всеки един отбор е поставил задачи пред треньора, ако не са доволни от ръководството, той си тръгва. Работата на треньора наистина е много тежка. Оценка за работата му пишат резултатите, ако няма такива, се прибягва до действия“, добави специалистът по отношение на треньорската професия.

Новият наставник на „белите“ говори и за предстоящите срещи на тима в първенството – официалният му дебют ще бъде при визитата на лидера Локомотив Пд в събота. „Не е лъжа, че няма неподходящ момент. Кои са противниците има значение само от тактическо естество, останалото няма значение, ако отборът ти е добре подготвен и нагласен. Много е важно как ще сме настроени ние – трябва да подхождаме еднакво към всички. Локомотив Пд неслучайно е на първо място в класирането, сформирали са много добър отбор като единици. Но, като погледна всички отбори, мога да кажа, че разликата е много малка, за първи път е толкова голяма конкуренцията. Играе се изключително труден футбол в Първа лига – може би не толкова като качество, но силите са доста изравнени. В момента се сблъсквам с отбора, някои неща ме изненадаха приятно, други – не толкова, но ще ми трябва време, за да се запозная с това какво трябва да правят играчите. Това са играчите – с тях ще търсим промяна в резултатите, поведението, играта, това е положението“, категоричен бе Колев. /БГНЕС