Старши треньорът на Арда Александър Тунчев заяви пред „Тема Спорт“, че поредицата без загуба у дома носи самочувствие на тима. Кърджалийци са без поражение на своя стадион в Първа лига от средата на април.

„Записахме и три поредни 0:0 с Лудогорец, ЦСКА на „Армията“ и Левски. Да, не вкарахме и не спечелихме, но това са точки, които също носят самочувствие и увереност на момчетата. Постоянно има питания за наши играчи, което е нормално. Ще видим какво ще се случи през зимния прозорец. При добра оферта няма да спираме никой. Все пак това са средства и за клуба. Работим добре в тази насока. Шефовете трябва и да изкарват пари. После и бързо реагираме, ако се налага да взимаме нови попълнения. Това е част от работата, от футболния бизнес“, сподели младият наставник.

Тунчев заяви, че в тима все още не са решили дали ще играят контрола по време на паузата за националните отбори. При предишното прекъсване Арда надигра с 4:0 Септември Тервел като гост за купата. „Имаме четирима национали – Хюсеинов в Азербайджан, Мартин Стойчев при младежите ни и Стаси Иванов и Боруков при мъжете. Така че този път може и да не играем спаринг“, добави треньорът на Арда. Тимът обсъжда и зимната подготовка, като очакванията са за лагер в Турция.