С нови три двубоя продължава 18-ият кръг в Първа лига. От 12:45 часа на стадиона в Бистрица ЦСКА 1948 приема Арда. От 15:15 шампионът Лудогорец е домакин на Славия, а от 17:45 часа Черно море посреща новака Крумовград в морската ни столица. Мачът между ЦСКА и Етър на стадион „Българска армия“ пък ще бъде доигран в 17:30, след като бе прекратен на почивката заради обилния снеговалеж в столицата. Двубоят ще продължи от 46-ата минута ако условията позволяват, при абсолютно същите играчи и съдии, като „болярите“ ще бъдат с 10 човека след червения картон на Георги Александров. Резултатът след първото полувреме е 0:0.

„Моряците“ на Илиан Илиев са втори в таблицата с 36 точки, на две от водача ЦСКА. Варненци ще търсят трети последователен успех пред собствена публика в шампионата след тези над Пирин и Арда, като преди паузата за националните отбори допуснаха Хебър да стигне до точка след късен изравнителен гол в Пазарджик. Сега на „Тича“ пристига Крумовград, който не игра лошо срещу ЦСКА в определени периоди от мача на базата в Коматево, но все пак преклони глава след късна наказателна акция на „червените“ за крайното 4:1. Отборът на Станислав Генчев е в серия от четири поредни срещи без победа в Първа лига, като загубиха последните си три мача, а междувременно отпадна и от Спартак Варна в 1/16-финалите за Купата на България. Новаците са 11-и в подреждането с 18 точки.

По-рано през деня, Лудогорец ще се опита да продължи стопроцентовия си актив след завръщането на Георги Дерменджев в елита срещу Славия. В Първа лига шампионите спечелиха и четирите мача след треньорската рокада, с голова разлика 10:1. „Зелените“ преминаха на висока скорост след идването на Дерменджиев, като взеха последните си пет двубоя във всички турнири без допуснат гол, при голова разлика 13:0. Разградчани са на две точки от върха, с мач по-малко от ЦСКА. Славия на Златомир Загорчич влиза в добро настроение в мача след класирането си за 1/8-финалите в турнира за Купата след убедителното 4:1 срещу Янтра в Габрово. В първенството „белите“ имат нужда от точки, като са 13-и със 17 пункта. Формата на тима напоследък е добра – четири успеха в последните пет мача във всички турнири. Заги и компания завършват обаче полусезона с четири тежки срещи – след гостуването на Лудогорец, отборът има две домакинства на ЦСКА, едно от които за Купата, и визита на Черно море.

В първия мач, ЦСКА 1948 и Арда се изправят един срещу друг в сблъсък между два тима в горната половина на таблицата. Възпитаниците на Николай Панайотов са седми с 26 точки, но от 15 изиграни срещи, докато играчите на Александър Тунчев са с два пункта повече на петото място, с двубой повече от „червените“. Поредицата на тима от столицата от седем поредни мача без загуба в Първа лига приключи в Благоевград, където отборът отстъпи на Пирин с 1:2. Арда от своя страна загуби от Черно море с 0:1 след трите поредни нулеви равенства с Лудогорец, ЦСКА и Левски, но в последния си двубой спря поредицата от мачове без вкаран гол, побеждавайки Берое с минималното 1:0.

Програма на мачовете от 18-ия кръг на Първа лига:

Петък

Берое - Хебър 2:1

Събота

Ботев Враца - Локомотив Пловдив 2:0

Ботев Пловдив - Пирин Благоевград 3:1

Неделя

12:45 ч, ЦСКА 1948 - Арда

15:15 ч, Лудогорец - Славия

17:30 ч, ЦСКА – Етър

17:45 ч, Черно море - Крумовград

Понеделник

17:30 ч, Локомотив София - Левски. /БГНЕС

Снимка: Lap.bg