Старши треньорът на Пирин (Благоевград) Иво Тренчев бе доволен от представянето на своите футболисти, въпреки поражението с 0:3 от Локомотив (Пловдив) в последната среща на тима за календарната година. Наставникът на "орлетата" изрази надежда, че до една или две седмици ще има яснота относно ситуацията в клуба.

"Имахме добри контраатаки, които можеха да обърнат мача в съвсем друга посока. Като цяло не мога да бъда недоволен от мача като брой създадени ситуации, които имахме пред противниковата врата, но това е футболът. Не съм доволен от един промеждутък от 20 минути, когато паднаха и трите гола. Изпуснахме и дузпа, с която можеше да си дадем шанс да се върнем в мача. За съжаление, днес може би не беше нашият ден, но на такъв негостоприемен стадион имахме доста добри ситуации пред противниковата врата. Не успяхме обаче да вкараме гол. Загубата си е факт. Болезнено е, но трябва да си вземем поуките и да видим през следващия сезон какво може да се направи по-добре", коментира след срещата наставникът на Пирин. 

"След всеки мач говоря за ситуацията в клуба с цел единствено да предизвикам внимание у някои богати хора да дойдат и да проявят интерес към Пирин. Не ми се иска да се стига до този момент, както през 2011 година, когато се извървя лошият път по окръжните групи - един дълъг и мъчителен период за Пирин. Затова говоря. Не го търся като оправдание, защото няма причина да съм недоволен от това, което направиха през тези 14 мача тези момчета. На практика те заработиха 15 точки за 14 мача, което е повече от добре. В близките седмица или две ръководството ще излезе с някаква ясна позиция относно ситуацията в клуба и аз вярвам, че ще е положителна. Сложни за работа времена, но това не е за първи път в нашия клуб", каза още наставникът на "орлетата".

Снимка: Lap.bg