Административният директор на Хебър Борис Димитров заяви, че очаква ситуацията да се подобри в края на януари и Любослав Пенев остава начело на „гробарите“. Пред „Дарик“ Димитров коментира следното:

„Кампанията върви добре. Събрахме достатъчно средства. Идеята на кампанията е спасяването на клуба за през декември и януари месец, защото след това имаме уверение от спонсори, община, че от февруари месец нещата ще влязат отново в правилната посока. Футболистите са спокойни. Към днешна дата са оправени задълженията към тях, така че няма някакви притеснения. Случва се във всеки един отбор да има някакви такива финансови недостатъци в определен период от време. Това е нещо съвсем нормално в българския футбол.

Откакто е Любослав Пенев в отбора, нещата вървят единствено и само във възходящ ред. Целта беше отборът да запази мястото си в елита, постигнахме го. Тази година целта беше да имаме достатъчно добър брой точки, за да сме далеч от зоната на изпадане. На зимната пауза това е постигнато като цел.  Мисля, че тези затруднения ще бъдат решени в края на януари месец.

Поне за сега не сме търсили друг треньор, защото не е имало нужда да търсим друг треньор. Разговори се водят с треньор относно бъдещето му, когато бъдещето е неясно. По-скоро сега затрудненията и проблемите са чисто клубни, така че нито смятаме на този етап да се разделяме и с треньори и с футболисти и т.н..

Най-вероятно подготовката ще се провежда на местно ниво. Не сме единственият отбор от българския елит, който ще провежда подготовката си в България. Просто защото стандартно отборите ходят в Турция. Там лагерите се плащат през декември. Ние сега не можем да осигурим средства за лагер. Мисля, че не е проблем да се води подготовка на пазарджишка територия. Имаме добри терена. Бих казал не добри, а перфектни. Може би ние се нареждаме в топ 5 от отборите в България, които могат да се похвалят с добра база. Имаме 4 затревени перфектни терена. Имаме два изкуствени, така че не виждам да бъде някакъв проблем, тъй като остават доста отбори български тук. Има с кого да играем контроли“, заяви Димитров.

Снимка: Lap.bg