Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев беше доволен от представянето на тима при победата с 2:1 над Левски на осминафинал в турнира за Купата на България. Той обаче заяви, че успехът е само частичен, тъй като е на ранен етап и те не са спечелили трофея.

Бившият централен нападател заяви, че отборът му е много добре подготвен, но изрази несъгласие за липсата на системата за видеопомощ (ВАР). Предвид дискусиите в последните дни, че бъдещето на клуба от Пазарджик, Пенев няма яснота и това се отнася и за колегите му в щаба, и за футболистите.

"Силите ги имаме да победим, защото е подготвен отбора. Винаги казвам, че играем добре. Щом не направихме и една смята през всичките 90 минути, значи сме играли много добре. Играе се до последния съдийски сигнал. Искам да кажа нещо – не е нормално да няма ВАР през 2023-а година, на осминафинал за Купата на България", започна Пенев.

"Какви са аргументите да победим? Изключително добре подготвен отбор, момчетата се раздадоха, отборна игра, такъв футбол искам да виждам. Но днес направихме много силен мач и отстранихме един от фаворитите за спечелването на трофея. Това е един ежедневен процес. Искам да ги похваля момчетата, защото както тренираме, веднага се показа на мачовете. Винаги им казвам, че трябва да оставят проблемите извън съблекалнята, извън терена. Който не е готов и тези неща му влияят, ще го разбера и няма да играе в мача. Искам да кажа, че нито футболистите , нито треньорите имаме каквато и да е яснота за бъдещето. Изключително неясна ситуация, въпреки това показваме, че се справяме. Дай Боже да каже някой нещо. Чакаме. Само да не стане от умрял писмо".

''Много добре изигран мач, частичен успех, защото не сме спечелили купата. Вървим добре и чакаме следващия мач. Хебър е тука и ние сме тука от 8-9 месеца и през това време се свърши изключително сериозна работа. Дай Боже, да не се изхвърли в канала. Никой не вярваше, че отборът ще бъде спасен миналата година, а ние дори не играхме и бараж'',  завърши Пенев, припомняйки миналогодишната драма при оцеляването на тима в елита.

Снимка: Lap.bg