Сериозното финансово положение, в което е изпаднал Хебър ще накара клуба да изкара на тезгяха всички налични футболисти. Очаква се драстично свиване на бюджета, който е бил по 300 хиляди лева на месец, както разкри наскоро новият кмет на Пазарджик Петър Куленски.

Основният проблем е, че повечето играчи са с договори само до лятото и трудно могат да бъдат взети повече от 20-30 хиляди евро за тях. Такава е ситуацията с вратаря Игонен, към когото има интерес от елиша на Швеция. Мазан също е с контракт до юни 2024-а. Интерес към голмайстора Георги Николов пък има от ЦСЙА 1948, който в събота следобед победи на стадион „Георги Бенковски“ с 3:1.

„Oщетени сме. Говоря за игровото време през второто полувреме. Загубиха се между 8-9-10 минути сами при червния картон, ами смените, които направихме и двата отбора. Не е нормално да изиграем под 45 минути. Спортно-технически се справяме много добре. Левски (б.р. – съперникът за купата), ако са колебливи, ние какво да кажем след този мач. Отговарям само за спортно-технически неща, за другите мога да ви викна президент, изпълнителен директор…“, категоричен бе старши треньорът Любослав Пенев.

По време на мача с ЦСКА 1948, феновете на Хебър издигнаха банери, на които бе изписано „Ако приказката Хебър свърши, вашият кошмар започва!“. Това предупреждение по всяка вероятност е насочено към местната власт в града, откъдето стана ясно, че средствата за спорт ще бъдат редуцирани драстично.