Напук на всички спекулации Любослав Пенев ще остане треньор на Хебър, а това бе обявено официално по време на пресконференция днес. На нея присъства както самият специалист, така и шефа на тима Елизар Спасов. В последните седмици усилено се спекулира с неговото име. Отборът има сериозни финансови трудности, но въпреки това Пенев не е готов да го остави в този труден момент и бе категоричен в решението си.

"Проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва Общината с ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Новият кмет с ръководството - така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приемат членове на общината в Управителния съвет на клуба", започна Любо.


„Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работа с голямо удоволствие. Когато взех решение преди 10 месеца, ми хареса проекта и базата. Това е една от най-хубавите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но трябва и подкрепа. Тя трябва да дойде от Общината. Това че има нов кмет от ноемрви месец, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър?”, сподели специалистът.

“Защо казвам, че е в застой проектът? Защото се промениха много неща, не се помага на клуба и ние бяхме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Резултатите са на лице, този отбор пише нова история за Хебър Пазарджик. Миналата година не само, че не изпаднахме, а дори не играхме и плейоф. Това са важни неща. Започнахме първенството тази година и сме в добра позиция. Проектът е в застой финансово, ние бяхме принудени да се разделим с футболисти, но и това няма да е достатъчно да се покрият задълженията. Ние ще продължим да работим. Предстоят ни важни мачове. Хебър е добро лице на град Пазарджик”, допълни треньорът.

„Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко е лесно да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Положиха се много усилия от абсолютно всички. Завършвам с това, че ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик да стане и да го каже на висок глас. Много ясно и точно“, каза още Ел Голеадор.

След това той говори и за изходящите трансфери в Хебър.

„Исках да кажа относно стойността на футболистите. Този застой не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или зимата трансферите щяха да са в пъти по-високи суми, когато има заместници. С такава философия тренирам и подготвям отбора. Само с деца и юноши не става. Трябват и опитни футболисти, а ситуацията ни накара да освободим трима. Дай Боже да не се налага да се разделяме с още“

„Има интерес към много футболисти, но клубовете, които се интересуват от тях, защо не се интересуваха от тях сега, а не предните години? Като лешояди са. Защо не ги привлякоха миналата година, ами сега, когато правим една добра селекция и вървим нагоре, разбира се, с проблемите, които имаме. Нито едно от момчетата, не искаше да си ходи“

„Такива неща се тиражират от известно време в пресата. Аз съм всеки ден на тренировка, ние продължаваме да се ангажираме с работата в Хебър. Относно подготовката. Остават ни две седмици до първия мач, две контроли. Спортно-технически подготовката ни върви идеално, имаме чудесна база. Това което се случва много влияе на футболистите. Ще се опитаме, мислим по въпроса и преговаряме с различни футболисти. Не е малко времето, което остава. Вярвам, че ще има нови попълнения”, завърши Пенев. /БГНЕС

Снимка: Lap.bg