Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков ще водят двата отбора по време на демонстративния мач между шампионския Етър и бронзовите медалисти от САЩ-94. Имената на единствените двама българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство, бяха първите, които обявиха организаторите.

Христо Стоичков и Красимир Балъков са потвърдили участието си и появата им със сигурност ще предизвика огромния интерес на привържениците.

"Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на Етър и в мача между "Звездите на "Етър" и "Звездите на България". Първото име е не на някой друг, а на Красимир Балъков! Легенда на "виолетовите", на "лъвовете" и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на Етър, Спортинг и Щутгарт. Футболист номер 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство. Добре дошъл отново на "Ивайло"!, обявиха от Етър.

"Христо Стоичков потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на Етър и ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите“ шампиони на стадион „Ивайло“. Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае . . .  Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата България, насреща неизменно следва реакцията: Христо Стоичков!", с тези думи бе представен най-успешният български футболист за всички времена и носител на "Златната топка" Христо Стоичков.

Предстои поетапното обявяване на всички легенди, потвърдили участието си в „звездния“ мач, уточниха организаторите.

Снимка: Lap.bg