Ивелин Попов достигна кота 150 мача в българския елит. Капитанът на Ботев Пд започна като титуляр двубоя със Славия, загубен от "канарчетата" с 0:1.

От 150-те мача на Попов 95 са с екипа на Литекс, 31 с фланелката на Левски и вече 24 от тях с Ботев:

Ето какво написаха "жълто-черните":

"Поредното впечатляващо постижение в кариерата на Ивелин Попов. Във вчерашния двубой със Славия нашият капитан записа своя 150-и двубой в българското първенство. Той започна срещата като титуляр и остана на терена в рамките на пълните 90 минути.

От тези 150 мача на Попов 95 са с екипа на Литекс, 31 с фланелката на Левски и вече 24 от тях с жълто-черното на Ботев (Пловдив). В рамките на този брой срещи плеймейкърът има 38 гола и 34 асистенции.

Постижението на Попов е още по-внушително, като се има предвид, че цели 12 години от кариерата му преминаха в чужбина, където защитаваше цветовете на тимове като Газиантепспор, Кубан (Краснодар) и Спартак (Москва). В неговата визитка с отличия изпъкват две шампионски титли на България, две Купи на България, една Суперкуоа на страната, а и три поредни отличия за Футболист на годината в България.

Това е поредното индивидуално постижение за капитана на Ботев (Пловдив). Само преди няколко месеца Попов получи приза за най-добър футболист на годината за град Пловдив, а и привържениците на „жълто-черните“ също го определиха като техния №1 за изминалата 2023 г.".