Куп играчи на Арда са с изтичащи договори и неясна съдба, разбра „Тема Спорт“,

Става въпрос за Иван Коконов, Станислав Иванов, Иван Тилев, Деян Лозев, Илия Юруков и Лъчезар Котев. Последният е под наем от руския Химки и след края на кампанията трябва да се върне в клуба. Възможно е обаче руснаците пак да го пратят в Арда, защото имат проблем с бройката на чужденците.

Директорът на кърджалийци Ивайло Петков е заявил, че клубът ще седна за разговори с тях след края на сезона, когато се видим дали тимът ще е стигнал бараж за Лигата на конференциите и какъв би бил изхода от него. През миналия сезон Арда загуби този мач от Левски на „Герена“.

Възможно е тимът и да се раздели с част от тези състезатели. Нападателя Чионсо Офор ще остане до края на календарната година. Той е преотстъпен от Монреал до декември.

Ивайло Петков вече е започнал и работа по лятната селекция. Били са му предложени няколко играчи от Първа лига.

Арда днес гостува на ЦСКА 1948 в Бистрица на старта на плейофите в групата за седмо – десето място. Старши треньорът Николай Киров-Белия отново няма да може да разчита на двама от чуждестранните си защитници – централният Феликс Ебоа Ебоа и десният бек Густаво Каскардо. Те продължават да лекуват контузии.