Досега през сезона ЦСКА не е допускал грешка срещу директните противници от топ 5 в класирането. Червените играха с Левски и Черноморец и в двата случая биха с по 1:0. До края на годината обаче имат да играят с първия Лудогорец и с петия Литекс.

Тимът на Димитър Пенев допусна колебания точно срещу тимовете от златната среда на таблицата, като падна от Славия с 1:2 вкъщи и направи равен с Черно море навън. Локомотив Пд, Локомотив Сф, Монтана и Миньор обаче бяха прегазени с 3:0, 2:1, 5:0 и 3:1.

Срещу тези от долната половина на таблицата обаче отново имаше проблеми - измъчена победа с 1:0 над Берое навън, хикс 2:2 с Ботев Враца, 4:1 с Видима на Армията, 2:1 с Калиакра в Каварна и 3:0 със Светкавица навън.


Литекс не е така убедителен срещу директните противници за титлата до момента. Ловчанлии биха лидера Лудогорец в Ловеч с 2:1, но направиха 0:0 с Черноморец вкъщи, а освен това паднаха с 2:3 от Левски навън.

Ловчанлии имаха проблеми и срещу тимовете от средата на таблицата - трудни победи с 2:0 над Славия и Локомотив в София, равен 2:2 с Миньор навън, минимално 1:0 с Черно море и 0:0 с Монтана. В 15-ия кръг пък предстои гостуване на Локомотив Пд.

Оранжевите имаха колебания и срещу отборите от дъното - 1:1 с Видима, трудно 2:1 с Берое и треперене, докато обърнат за 3:1 с Ботев Враца. Мачът с Калиакра беше отложен, а срещу Светкавица ядове нямаше - лесно 6:0 в Ловеч.