Българският вицешампион Левски загуби с 1:2 от БАТЕ Борисов проверката между двата тима, която се игра в Белек.

Така вече в трети мач срещу този съперник тимът от "Герена" не може да вземе победата, регистрирайки втора загуба, след като преди близо 3 години и половина именно БАТЕ изрита Левски от участие в групите на Шампионската лига.

БАТЕ откри резултата още след половин час игра чрез Рудик, а малко след почивката резервата Майкон вкара след 120 секунди на терена. Близо десетина минути преди края на мача Иван Цветков вкара почетен гол за своите.

Тежка контузия в редиците на Левски получи защитникът Пинто, който дори беше изнесен на ръце, заради липса на носилка. Тони Калво пък почувства болки, като предстои да се разбере състоянието на двамата иберийци.



Още в третата минута на двубоя се стигна до напрежение пред голлинията на Левски, след като Пламен Илиев отначало се намеси колебливо, но после улови кълбото.

Малко по-късно Дарко Тасевски изведе Тони Калво, който навлезе в наказателното поле на скорост, но Юревич му изби топката, след което "сините" спечелиха корнер.

След десетина минути игра Даниел Младенов шутира ниско по тревата пред наказателното поле на съперника, а минута след това Калво намери непокрит Иван Цветков пред вратарското поле. Нападателят засече топката с глава, но стреля право в ръцете на Гудар и за съжаление опасността премина.

Това беше и най-чистото положение в срещата, а в началните минути Левски тотално надиграваше доскорошния участник в груповата фаза на Шампионската лига.

След това двата отбора намалиха оборотите, а Тони Калво получи лекарска помощ, след като останаха съмнения за леко разтежение на звездата. И докато испанецът още бе извън терена, Пинто контузи глезена си и бе заменен от Старокин, като португалецът бе изнесен на ръце и по всичко личи, че получи много тежка травма.

Малко след това Иван Цветков нацели гредата, при удар с глава, но преди това бе отсъдена засада. БАТЕ отговори с добра акция, но Пламен Илиев бе фаулиран срещу отскубналия се срещу него играч на съперника.

После Даниел Младенов не успя да засече светкавично центриране отляво пред наказателното поле на беларусите. Крилото беше оставен непокрит, но не успя да се разпише, получавайки страхотна възможност.

След половин час игра параболичният удар на Христо Йовов от фаул мина на милиметри над напречната греда на вратата на съперника, при поредната добра изява на "сините" през първата част.

Точно когато изглеждаше, че голът във вратата на тима от Борисов се "пече", студен душ заля родния вицешампион. В 32-та минута Рудик не остави никакви шансове на Пламен Илиев с удар от близо 30 метра, като топката се заби в горния десен ъгъл на вратата на българския тим. Вратарят на Левски само изгледа попадението, с което се затвърди слабостта му при изстрели от голяма дистанция.

Десетина минути преди края Тони Калво получи удобна топка в наказателното поле и стреля под ъгъл без подготовка с левия крак, но вратарят Гудар успя да боксира в корнер.

Пет минути след това груба грешка в "синята" защита едва не удвои преднината на "трактористите", но все пак защитниците на тима от "Герена" избиха някак си топката от голлинията.

Още в началото на второто полувреме Левски получи второ попадение във вратата си. Груба грешка в защитата на "сините" даде възможност на влезлия като резерва Майкон и той огорчи Пламен Илиев, след като първо го финтира и после вкара топката на празна врата.

Веднага след попадението БАТЕ можеше да реши мача. Алексей Володко отправи страхотен изстрел и този път Плавен Илиев се намеси добре, спасявайки своите от класическо изоставане в резултата.

Дарко Тасевски опита късмета си с шут ниско по земята, но вратарят на съперника изби в корнер. При последвалата атака гол на беларусите бе отменен заради засада.

След един час игра Дарко Тасевски получи втори жълт картон и бе изгонен. Малко след това Даниел Младенов свали към Цветков, той финтира защитник на БАТЕ и шутира, но ударът му бе блокиран. На После влезлият като резерва Райков пробва шут от границата на наказателното поле, но безуспешно.

Четвърт час преди края Пламен Илиев спаси много тежък шут към своята врата, а преди това се намеси добре при висока топка.

В 82-та минута Левски намали резултата чрез Иван Цветков. 15-годишният Антонио Вутов, който успя да се пребори за една топка на границата на наказателното поле на съперника, подаде към Мюлдер, който от своя страна пусна към головия хищник Цветков, който не показа милост.

После Милиев засече центриране на Йовов от корнер. Ударът с глава на защитника обаче с мъка беше избит от вратаря на БАТЕ в една от интересните ситуации за втората част. После шут на Мюлдер от дистанция не затрудни вратаря на беларусите.

В последните минути "сините" нямаха сили за изравнителен гол и в трети мач срещу този съперник не постигнаха победа.



Левски - БАТЕ   1:2

0:1  Рудик - 32'

0:2  Майкон - 47'

1:2  Иван Цветков - 82'


Втори жълт (червен картон):  Дарко Тасевски - 61'


Левски:  Пл. Илиев, Мюлдер, Грийн, Иванов (Башлиев - 78'), Пинто (Старокин - 21'), Йовов, Гаджев (Вутов - 75'), Тасевски (Милиев - 64'), Младенов, Калво (Райков - 46'), Цветков

БАТЕ:  Гудар, Бурдачев, Поляков, Радков, Юревич, Рудик, Бага, Павлов, Бресан, Скаваш, Концевой

Влезли като резерви: Гурбанов, Боян, Алексиян, Лихтарович, Алексович, Ал. Володко, Бодаян, Мазалевски, М. Володко, Майкон