Вицето на БФС Йордан Лечков обяви, че единствената цел пред родните ни футболни национали е класиране за финалите на европейското първенство.

Както е известно, България не се е класирала на голям форум от 2004 година, а на 9 септември стартира квалификацията си за Евро 2016 във Франция.

Във вторник трикольорите започват с гостуване на Азербайджан в Баку.

"Отборът има за задача да се класира. Тя е поставена и е ясна. Не мисля, че казвам нещо ново. Достатъчно време имаха всички, взети заедно, да се обиграват, да се наблюдават".

"Трябва да се класираме и това е. Крайно време е да присъстваме на голям форум. С добри игри, мач за мач, но задачата трябва да се изпълни".

"Сега ще видим как ще тръгнем в първия двубой в Азербайджан", сподели бронзовият медалист от САЩ '94 пред "Тема спорт".

"Какво значи ултимативна? Това е поставена цел и аз си казах мнението още на жребия. Няма трудни групи, няма лесни мачове. Излизаш, концентрираш се за конкретния отбор и побеждаваш".

"Биеш големите и ставаш голям. Обиграха се вече, подвизават се повечето в чужди отбори, момчетата от българското първенство се представят добре, така че няма друг път. Мисля, че искам класиране повече от тях. А то трябва да е обратното", добави Лечков.