Селекционерът на България Ивайло Петев направи доста изненадващ избор за нападател, за днешната евроквалификация срещу Италия.

Очакваше се преди мача Ивелин Попов да бъде в централната роля в атаката ни, но вместо това Илиян Мицански ще води нападението на "Лъвовете".

Все пак обаче и Попето ще излезе като титуляр, но на по-силната за него позиция зад нападателя.

Както ви оповестихме днес Николай Михайлов ще започне под рамката на вратата, което е също голяма изненада.

Владимир Гаджев, който се очакваше да седне на пейката заради личните си проблеми, също е сред титулярите. 

В момента в нашата група „H” Хърватия и Италия са лидери с по 10 точки, трети е Норвегия с 9. Първите две места пращат директно на финалите във Франция, а третото дава право на участие в баражите. България е на 4-то място с 4 точки от 4 мача, с 4 отбелязани гола.

За Италия пък Буфон отпада заради грип, а вместо него Сиригу ще застане под рамката на вратата. Чиро Иммобиле и Симоне Дзадза пък ще водят атаката на гостите.

Ето и стартовия състав на нашите: Николай Михайлов, Станислав Манолев, Александър Александров, Николай Бодуров, Йордан Минев, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Георги Миланов, Ивелин Попов, Михаил Александров, Илиян Мицански

Ето и стартовия състав на Италия: Сиригу, Киелини, Дармиан Антонели, Бардзали, Бонучи, Кандрева, Верати, Бертолачи, Дзадза, Иммобиле