Бившият вратар на Франция Бернар Лама си призна, че помни ясно незабравимия за всички българи мач срещу "петлите" на стадион "Парк де Пренс" през 1993 година.

За разлика от бившия си съотборник и настоящ селекционер на Франция Дидие Дешан, Лама не е забравил двата гола на Емо Костадинов, с които "лъвовете" победиха сензационно с 2:1 и хвърлиха една от най-големите бомби в историята на футбола.

"Още помня гола в последната минута, невъзможно е да го забравя. Случи се толкова бързо, че изобщо не видях къде точно е топката и какво се случва. Ние нямахме никакво време да отвърнем. Само нещо профуча край мен", коментира Лама пред френския вестник "Паризиен".

"Тогава усетих как стадионът се смълча. Това е първият път, когато видях "Парк де Пренс" напълно тих, а секунда след това вече се чуваха само радостните викове на българските футболисти. За нас това беше голям удар, но такъв е футболът - непредвидим."

"Попадението на Костадинов символизира всичко, което тогава се случваше във Франция. Ние бяхме напрегнати в този мач, защото знаехме, че при загуба отпадаме. Не бяхме сплотен отбор, а съвкупност от звезди. Сега всичко е различно", добави Лама.