Селекционерът на България Петър Хубчев заяви, че е оптимист за ситуацията ни в групата преди утрешното гостуване на Беларус. Той предупреди, че световната квалификация в Борисов ще е изключително тежка и "лъвовете" се нуждаят само от победа, за да съхранят шансове за преследване на 2-то място, което дава право на бараж.

В класирането лидер е Франция с 13 точки, следва Швеция с 10 т., България е с 9 т., а Холандия със 7 т. Утре "петлите" гостуват в Стокхолм, докато "лалетата" приемат аутсайдера Люксембург.

"Наясно сме как ще започнем, с уговорката, че имаме още една тренировка. Като казах физически много добре подготвен отбор, не е само това. В София почувствахме, че Беларус има много добри технически футболисти", каза Хубчев на пресконференцията си.

"Всички са здрави, което е и най-важно за нас. Тук сме с ясното съзнание, че ни очаква тежък мач срещу здрав физически отбор. Дано да сме успели да предадем това чувство на футболистите. Интересува ни нашият отбор, нашата постройка в мача. Смятам, че футболистите от Беларус искат да излязат от своята ситуация с победи и ще са мотивирани. Ние също сме готови", добави Хубчев, след което коментира избора си на повиканите състезатели.

"За мен това са най-добрите футболисти в България. Има още десетина играчи, които наблюдаваме и попадат в нашето полезрение. Ако изключим вратаря Владо Стоянов, смятам, че това е оптималният състав на България. Това е мнение на треньорския екип, който в момента води националния отбор. Сигурно има и по-различни мнения, но нашият щаб е твърдо убеден в това", добави Хубчев.

Относно шансовете ни за 2-то място в групата, той заяви: "С оглед на коментарите след жребия има три изявени фаворита: Холандия, Швеция и Франция, но като погледнем точките, виждаме, че отборите са четири. Не правим дълги планове. Играем за следващия мач, но нека първо мине той. Аз съм оптимистично настроен. Иначе нямаше въобще да се кача в самолета", завърши Хубчев.