Националният селекционер Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Абкарян и Армен Амбарцумян ще бъдат на стаж в испанския гранд Атлетико (Мадрид) от 22 януари до 6 февруари, пише "24 часа".

Всичко е уредено от БФС, като на място българите ще могат да се запознаят с всичко от арсенала на Диего Симеоне. Чоло, както е известен той сред феновете, е един от най-добрите треньори в света. Той бе определен и за най-добър в Европа за 2012 г. Под негово ръководство  Атлетико има спечелена шампионска титла, купа и суперкупа на Испания при доминацията на Барселона и Реал (Мадрид). Два пъти отборът спечели Лига Европа, изигра два финала на Шампионската лига и взе два пъти суперкупата на УЕФА. Българите ще могат да присъстват на всички занимания на испанския гранд. Освен това се планира да гледат на живо и три мача. Единият ще е на Атлетико, другият - на Реал, и последният - на Райо Валекано.

Националният отбор няма лагер преди началото на квалификациите за европейското. България стартира на 22 март от 19 часа с мача срещу Черна гора, а само три дни след това е едно от най-важните ни гостувания - на Косово в Прищина. Косовците са съставени от играчи, които са минали школовка в Германия, Швейцария и Швеция и много други европейски държави. Трите точки при гостуването са задължителни. Имаше някакви намерения да се направи контрола през февруари, но тя явно е пропаднала най-вече заради подготовката на отборите за пролетния полусезон, пък и част от футболистите на които Хубчев разчита, си търсят отбори.