Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе силно афектиран след домакинската загуба от Косово с 2:3, която до голяма степен лиши за пореден път България от участие на голямо първенство.  Попов посъветва младите футболисти да помислят сериозно дали искат да играят голям футбол и бе категоричен, че един от проблемите е, че българите не са единни.

"Както всички видяхте, загубихме. Защо? Сложен въпрос. Второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата и Косово ни създаде доста положения оттам. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им казах, че няма да върнем мача, имахме своите моменти, но така се получи", коментира Ивелин Попов.

"Казах на Десподов, че на всеки човек му изтича времето в спорта. Младите трябва да си променят мисленето. Защото там където са, много бързо може да ги изтрие компютърът. Казах го на Десподов, защото го чувствам близък. Има още много мачове, надяваме се на чудо. Като цяло - нацията нямаме чувство за единство".

"Националният отбор не е сиропиталище и да те викат само, защото си млад. Въпросът е младите искат ли? Колко високи топки взехме днес отпред? Афектиран съм от загубата, плаче ми се, но на този етап това е положението. Вината не е във футболния съюз, в треньорите, а в младите футболисти дали искат да играят", каза още Ивелин Попов.