Националният отбор на България по футбол окончателно потъна дълбоко в тресавището след позорното 2:3 от Косово насред София. Този тим на Попето, Никито и останалите е пълна разруха и евтина чалготека. Това е някаква абсурдна дружинка от футболни карикатури и комедианти.

България не е участвала на финалите на голямо първенство от 2004 година и на този етап тимове като Косово могат да ни служат само като учебник по футбол. Ние сме изпаднали в десета глуха, но това едва ли вълнува много Боби Михайлов. 

Истината е, че в България тази велика игра дълбае дъното от поне десетилетие. Да не говорим пък за недалновидното, налудничаво и тотално сбъркано управление на БФС. Явно на "Бобитата" това е изгодно, защото във всяка една нормална държава биха им забранили със закон да ръководят и да заемат висши длъжности.

Годините отминават, но неуредиците и некадърността са вечни. Докато това продължава да се случва, футбол в България няма да има. И Христо Стоичков е напълно прав, като обяви преди време, че с тези управленци ще отидем на световно или европейско, но само като туристи. Действителността никак не е приятна и обещаваща, но от БФС продължават да сънуват в розово и да живеят в някакъв паралелен свят.

Това положение обаче е изгодно на БФС, защото от безвластието полза имат некадърни футболни управници, мениджъри и измислени треньори, които корумпират системата от детските отбори до националния тим. Но "Като за финал" поне си имаме Преслава.

Георги Пешев, Gol.bg