Привърженик на България е бил изхвърлен от стадион "Уембли" и арестуван заради обиди на расова основа срещу Рахийм Стърлинг по време на квалификацията за Евро 2020 между Англия и "лъвовете".

Според Standard, сънародникът ни е бил подслушан от стюард, който чул обидите. Скандалът се е разиграл през първото полувреме на двубоя, спечелен от домакините с 4:0. Човекът веднага е бил отведен от легендарното съоръжение и предаден на полицията в Северен Лондон.

От там потвърдиха, че има арестуван мъж по подозрение за утежнено нарушение на обществения ред. По-късно той е бил освободен без повдигнато обвинение. В УЕФА са информирани за инцидента от делегата на мача, селекционерa на "Трите лъва" Гарет Саутгейт и самия Стърлинг.

За случката потвърди и говорителят на ФА. "Лице, настанено в далечния сектор, беше изхвърлено и арестувано за дискриминация по време на мача Англия – България. Стадион "Уембли" провежда политика на нулева толерантност към антисоциалното и дискриминационно поведение. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде извеждан и предаван на органите на реда", заяви говорителят.

Standard съобщава още, че инцидентът ще накара ФА и УЕФА да бъдат нащрек преди гостуването в София на 14 октомври. Изданието припомня, че при последната визита на Англия у нас през 2011 г., спечелена от гостите с 3:0, Ашли Йънг, Тео Уолкът и Ашли Коул бяха накърнени с маймунски звуци от трибуните на "Васил Левски". Тогава БФС получи глоба от 40 000 евро.

Припомняме, че част от националния ни стадион пък ще е затворен за домакинството на Англия. Причината за това отново е расизъм, този път при домакинската загуба с 2:3 от Косово в разгара на лятото. Иначе това е втори подобен скандал с играч на Англия в този квалификационен цикъл. Футболната федерация на Черна гора беше глобена с 20 000 евро и един мач при затворени врати заради обиди към Дани Роуз.