Европейската квалификация между Англия и България (4:0) продължава да бъде център на вниманието, въпреки че се състоя преди пет дни.

Пресата на Острова вчера съобщи за расистки скандал на "Уембли", след като роден запалянко обиждал Рахийм Стърлинг. Заради провинението срещата между двата отбора на 14 октомври в София може да се играе пред празни трибуни.

Английски фен обаче също е проявил дискриминационно поведение, след като е обиждал нашите национали с думите: "fucking gypsies", което в превод означава ром. От видеото се вижда, че това става в края на двубоя, когато Ивелин Попов изпълни фаул, който Джордан Пикфорд спаси. 

"Не спирам да чета как български запалянко бил проявил расизъм по време на футболната срещата между Англия и България на стадион "Уембли" в Лондон. Искам да ви споделя, че бях на тази среща като фен", заяви българинът пред Спортал.

Той не пожела да разкрие името си, защото живее и работи на Острова и го е страх, че може да бъде уволнен. Но продължи анонимния си разказ.

"Бях си закупил билет за домакинския сектор и бяхме миксирани – български и английски фенове. В 78-ата минута не издържах и ходих да говоря със Секюрити относно един от английските привърженици, тъй като този същият привърженик не спря да обижда на расистка основа българските футболисти и гостуващите български фенове, крещейки силно "gipsy, gipsy".

"Бях попитан дали искам да го изхвърлят на момента, или да го разпитат след приключване на срещата. Избрах след срещата, за да си догледам мача. В 85-ата минута, когато този запалянко си тръгваше от стадиона, беше повикан от охраната и предаден на полицията, които са го арестували и завели до районното управление, разпитали са го, взели са лични данни и са го пуснали да си ходи".

"Ще е хубаво да се знае какво крещяха английските фенове към българските футболисти и фенове. Но понеже никой не знае, те няма да бъдат наказани, а УЕФА ще накаже нашия отбор. Бях точно до гостуващата агитка и не чух расистки викове или обиди. Напротив. Чух още много обиди и от други английски запалянковци, но не успях да ги запиша. Жалко е, че се говори лошо за нашите фенове, когато техните са дори по-зле", добави българинът.