Публиката от сектор "Б" на националния стадион Васил Левски е напуснала трибуните, за да не бъде обвинена в расистки скандирания. Това съобщи водещият на студиото по БНТ на мача България- Англия Ивайло Ангелов.

На телевизионните екрани се видя как в 43-ата минута публиката напуска. Преди това пък стана ясно, че съдията Иван Бебек със свое решение е спрял мача за втори път, тъй като е чул обидни скандирания от българската публика. Англичаните обаче са предпочели да продължат мача.

Малко преди третото попадение в българската врата капитанът на Англия Хари Кейн сигнализира на съдията, че негов съотборник е чул расистки обиди по свой адрес.

Мачът беше спрян за 2 минути, а по радиоуредбата беше прочетен призив към българската публика да не обижда по никакъв начин гостите. Интересното беше, че точно в този момент не се чуваха кой знае какви скандирания от трибуните. Малко по-късно БНТ съобщи, че сигналът е дошъл от бранителя на гостите Тайрън Мингс.

В 43-ата минута срещата беше спряна за втори път, отново за оплакване от англичаните, явно свързано с расизъм. В резултат на това част от публиката в сектор Б напусна местата си, а реферът Бебек даде продължение от 6 минути.