Премиерът Бойко Борисов призова президентът на Борислав Михайлов да хвърли оставка! Това разкри спортния министър Красен Кралев след среща с министър председателя.

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. През последните четири години правителството направи много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни, осветление, даваха се средства за развитие на школите. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов. Повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера", заяви Кралев.

Едно от най-строгите правила на ФИФА гласи, че държавата няма право да се бърка във футбола. Спортният министър обясни ситуацията така: "Това не е нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервинира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение".