Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за британското издание "Дейли Мейл", в което отново коментира расистките прояви на българските фенове по време на евроквалификацията с Англия (0:6).

"Сега съм много щастлив, защото съм в моя Маями. Но в онази вечер се почувствах много зле. Плаках, защото трябваше. Моята страна е хубава. Играл съм на този стадион много пъти и никога не съм чувал расистки обиди. Никога. Този проблем не съществуваше. Всичко това стана заради една групичка тъпаци. Българите са скромни, отнасят се с уважение към другите нации. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея. Твърде много се говори за този инцидент, нужни са мерки", коментира Стоичков пред изданието.

"Българският национален отбор сега не е добър. Тъжно е, но е истина. В миналото имахме играчи с характери, които играеха във водещи първенства като Бербатов в Англия, Балъков в Германия, Мартин Петров в Англия и Германия, Трифон Иванов в Испания и Австрия и Стилиян Петров в Шотландия и Англия. Сега националният ни отбор изживява труден период, но това важи за целия български футбол. Нямаме добри играчи. Клубните ни отбори също са слаби. Нямаме нито един футболист, който да играе в някое от водещите пет първенства в Европа. Спадът не е от вчера, но не знам точно каква е причината. В края на краищата, аз съм в Маями", каза още Стоичков.