Капитанът на Чехия Владимир Дарида смята, че няма да има никакво отпускане или промяна на манталитета в отбора въпреки класирането. Чехите вече са на Евро 2020, докато България ще се опита да вземе първа победа.

Дарида беше попитан дали той и съотборниците му са възстановени след мача с Косово, който спечелиха с 2:1.

"Предполагам, че въпросът е насочен и към това, как сме празнували победата. И все пък ние сме били със съзнанието, че има и следващ мач. Празнувахме след успеха, но имахме мисъл и за мача с България, така че не сме прекалявали. И знаем, че човек не се класира всеки ден за Европейски финали, за нас беше ясно, че има още един мач. Утрешната среща е нещо като предварителна подготовка за европейското.

"По-трудно е да се играе пред празни трибуни, но ние ще се опитаме да играем по най-добрия начин. Аз имам опит, защото съм играл преди без публика - в един мач срещуаФенербахче, когато бях във Виктория (Пилзен). България ще иска да спечели, за да си вдигне самочувствието. Може да искат да изпробват различни тактически схеми, каза Дарида.

"Разбира се, че ще играем в този мач като всеки друг мач, защото е добре след мача да сме в това насторение, в което сме и сега. Ще влезем концентрирани в мача, защото не искам след почивката през второто полувреме да догонваме.

На въпрос какво очаква от отбора на България, Дарида заяви: "Нямаме представа какво ще се случи, защото смениха треньор. Вероятно ще искат да спечелят у дома да си вдигнат самочувствието, може и да пробват нещо различно. Преди опитваха с бързи атаки, сега не знам.

Футболистът беше попитан как ще коментира наказанието за расизъм, което търпи българския отбор и дали мач при празни трибуни е проблем.

"Мисля, че при нас феновете са много прилични и подкрепят доста култнурно отбора си, с изключение на някои отделни случаи.

Предвид ситуацията с Англия тук, такива са правилата и нямам претенции, че мога да ги променя.