Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев остана много доволен от играта на футболистите си, въпреки изпуснатата победа срещу Ирландия (1:1). Британците стигнаха до равенството с гол в добавеното време на срещата.

"Доволен съм от играчите наистина. Доволен съм в голяма част и от това, което направиха. Съжалявам обаче за този гол в продълженията. Футболът е такава игра, проверете колко гола се вкарват от статични ситуации.

Жалко, че такъв гол влезе в нашата врата. Всеки играч е ценен, Петьо Занев е ценен, опитен и знае как да предугади ситуациите, но за съжаление се контузи. 

Момчетата съжаляват, че не може да се запази резултатът, но те оценяват, че това, което исках от тях, до голяма степен го направиха. Всички точки, срещу който и да е противник, повишават самочувствието. На нас са ни необходими точки за имиджа на националния отбор.

Това е едно начало на промяна, момчетата играха много задружно. Искам да се движим крачка по крачка, не се знае с кои играчи за кой мач ще разполагам, времето е много динамично. При всички случаи ще има промени, но ще видя утре играчите как се чувстват", каза Дерменджиев.