„Националите трябва да покажат срещу Унгария, че наистина заслужават да играят на европейско първенство“, категоричен бе пред „Мач Телеграф“ един от героите от световното в САЩ Даниел Боримиров.

„Вярно е, че ще ни предстои още едно препятствие, защото чакаме победителя от двойката Румъния – Исландия. Но аз съм уверен, че ще успеем да стигнем до него, след като победим унгарците. Хубаво е, че се взе решение да се допусне публика. Така играчите ще имат на своя страна още едно предимство“, продължи Боримиров.

Той обяви също, че феновете нямат право на клубни пристрастия днес. Най-вече тези, които призовават да се освирква Кирил Десподов при появата му на терена. „Когато става дума за национален отбор – никой няма право да си мисли за подобни неща. Трябва да се забрави за тях и да се подкрепят играчите“, отсече той.

„Унгарският футбол е във възход. Имат право да демонстрират самочувствие. Нещата обаче често не стават така, както си ги мислиш. И аз вярвам, че ще спечелим. Играем на свой терен, а това е много важно в случая".

"Всеки играч обаче трябва да се раздаде, защото това е мач, в който нямаш други шансове и право да коригираш нещата. Характер, хъс и себераздаване! Това са нещата, които нашите трябва да покажат, за да спечелят“, завърши Боримиров.