България - Унгария, плейоф за Евро 2020, стадион "Васил Левски", начало 21.45 часа. 

Последните 10 срещи на България: Общо 1 победа, 2 равенства и 7 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 4 загуби в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Унгария: Общо 4 победи и 6 загуби. От тях 2 победи и 3 загуби в последните 5 гостувания.

В последните 3 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите нямат победа и 2 пъти са завършили наравно. На домашния терен на България имат изиграна само 1 среща, като победители са били домакините.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави: 

България: Пламен Илиев, Сисиньо, Георги Терзиев, Васил Божиков, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Янис Карабельов, Кирил Десподов, Тодор Неделев, Галин Иванов, Божидар Краев

Унгария: Гулачи, Ланг, Орбан, Ат. Салай, Беше, Шигер, Наги, Калмар, Холендер, Шалай, Ад. Салай

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. България получи златен шанс за класиране на финалите на голям футболен форум и "лъвовете" трябва да дадат всичко от себе си, за да вземат тази среща.

При успех над Унгария родните ни национали ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия - Румъния отново в София. Това е последният етап към участие на европейските футболни финали, които бяха отложени с една година заради пандемията от коронавирус.

На националния стадион "Васил Левски" ще се допуснат около 8500 фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Селекционерът Георги Дерменджиев призна, че тимът му е готов за вариант, в който важният бараж с Унгария ще бъде решен с дузпи. На въпрос дали влиза в плановете му 120 минути и евентуално изпълнение от бялата точка, опитният специалист отговори: "Да, възможно е да се стигне дотам, така че сме готови и за дузпи."

България не е участвала на финалите на голямо първенство от 2004 година, а сега е само на две домакински победи, за да е отново сред най-добрите. 

Добрата новина е, че Унгария по принцип ни е удобен съперник. В последните 3 директни срещи между двата отбора сме записали 1 победа и 2 пъти сме завършили наравно. "Маджарите" нямат победа срещу нас от 45 години.

Трябва обаче да се признае, че в момента "лъвовете" не се намират в оптимална форма, след като изпуснахме в края нелепо победата срещу Ирландия, а по същия начин Уелс успя да ни победи. Все пак в тима на Дерменджиев се забеляза отборен дух, което е и основната наша сила.

Като цяло Дерменджиев няма големи проблеми около състава си и ще излезе с най-доброто, с което разполага в този момент.

Селекционерът на гостите Марко Роси заяви, че е подготвил тима си за всякакъв сценарий, но най-важно е успехът да бъде за неговия тим. Всички българи се надяваме на една победа и поредната крачка към финалите на Евро 2020. Прогнозата ни е за минимална победа на България.

Резултат: България - Унгария 1:0