Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков за пореден път заяви, че слабото представяне на националния отбор е съвсем реално и не трябва да се правят драми от това. Бившият национал бе категоричен, че промяна в българския футбол може да стане единствено с държавна финансова подкрепа и инвестиции в базата.

„Върнете се отпреди 10-10 годиним, няма нищо ново за казване, все едно и също е, коментира пред "Букмейкър Рейтинги" Лечков. - Всички, които се занимаваме със спорт, сме виновни. Настоящият национален отбор е пълно отражение на всичко случващо се генерално в спорта. Голямата разлика между нашето поколение и това е, че сегашните футболисти не се влагат в тренировките.

Още преди 6-7 години го казах, но ми се сърдят. Футболистите на съперниците не са по-добри от нашите, но просто са по-тактически узрели, изпълнителни и всеки божи ден те се борят за мястото си в отбора. Защо Унгария ни победи преди няколко дни!?

Започваме от това, че правителството на Унгария е отпуснало 800 милиона евро, това са 1.6 милиарда лева. Те имат политика и стратегия за развитие. Ние в БФС сме единствената независима федерация, всички останали са на хранилка на държавата. Нямаме закон за спорта вече 30 години!

Няма смисъл да говорим повече. И да се смени Дерменджиев, ще бъде абсолютно същото. Колко треньори изхарчихме?! Просто прекалено много вдигнахме летвата на очакванията и според мен нереално", допълни членът на Изпълкома на БФС.