Националният отбор по футбол на България ще остане без селекционер поне до Нова година, призна пред "България Днес" човек от Изпълкома на БФС.

Договорът на сегашния - Георги Дерменджиев, изтича на 30 октомври. Срокът на документа бе удължен за баражите за участие на европейско първенство. Те трябваше да се състоят през пролетта, но заради карантината и спирането на мачовете се наложи да бъдат изиграни този месец. 

"Лъвовете" загубиха още първия от тях с 1:3 от Унгария миналата седмица. Датите за баражите съвпаднаха и с тези за срещите от турнира Лига на нациите, а тази вечер нашите посрещат състава на Уелс, след като загубиха с 0:2 гостуването си на Финландия. На практика това е и последният мач на Дерменджиев начело на отбора според срока на настоящия му контракт.

Чак до февруари 2021 г. националните отбори няма да имат мачове и това е причината да не се бърза с назначаването на нов селекционер. За такъв ще се мисли едва след като се проведе конгресът на футболната централа на 11 декември. 

Тогава новото ръководство ще има възможност да обсъди и реши бъдещето и на този пост. В момента никой от членовете на футболното правителство не желае да поставя наследниците си пред свършен факт с подписан договор за две години с нов треньор на първия ни отбор.