Членове на Изпълкома и влиятелни футболни хора възнамеряват да издигнат две кандидатури за нов селекционер на националния тим, който да замени Георги Дерменджиев. Става дума за напусналия Славия Златомир Загорчич, както и за наставника на Черно море Илиан Илиев, твърди "Мач Телеграф". 

Заги постигна чудеса с "белите", които изведе до Купата на България през 2018 година и до третото място през миналия сезон. Настоящата кампания обаче започна много зле за Славия и в крайна сметка сърбинът реши да си тръгне.

Той има два много сериозни плюса. Първият е, че в „Овча купел“ показа, че работи отлично с млади футболисти, а целта на хората в БФС е да се гради нов национален отбор, в който да се налагат основно по-млади момчета.

Другият плюс на Заги е това, че е работил с повечето настоящи национали - Божиков, Страхил Попов, Недялков, Иван Горанов, Александър Цветков, Кирил Десподов в Литекс, а в Славия с Георги Георгиев, Янис Карабельов, Георги Йомов и Филип Кръстев. В момента бившият български национал е без работа и чака оферти.

Колкото до Илиан Илиев, е ясно, че той е обвързан с родния си Черно море. Илиан да замени Георги Дерменджиев предложи вчера спонсорът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов.

„Само Йоахим Льов на тази планета може да направи 8 промени в състава и да бие Финландия. Слагайте Илиан Илиев за треньор, че само с крепене на баланс на Великите сили няма да стане“, написа бизнесменът след поражението с 0:2 в Хелзинки.