Членът на изпълкома на БФС Йордан Лечков смята, че положителното в днешния мач на националния отбор срещу Финландия е шансът за някои нови лица. От друга страна, той смята, че поражението с 1:2, четвърто подред, е по-скоро плод на случайност, тъй като гостите имали два удара и с тях вкарали два гола.

Положителното е, че се даде шанс на други момчета и да покажат какво могат. Дайте да не коментираме националния селекционер. Не стои още на дневен ред евентуална смяна на треньора. По този въпрос аз не мога да взема еднолично решение, а ще бъде обсъдено от всички колеги. Реално погледното този отбор с нищо не ни превъзхожда. Треньорите да направят анализи и да посочат на момчетата. Равностойни отбори, можеше да е 2:2, но изпуснахме дузпата. Имаме и болни от COVID-19, това е реалността", каза Лечков, цитиран от БНР.

"Търсейки причините в по-голяма перспектива, Лечков добави: Казах преди 10 години, нека си видим си видим вътрешното първенство, да видим мачовете сряда и събота, кои българи играят, вижте Северна Македония, къде играят те, къде играят нашите момчета. Винаги съм казвал, че нашите трябва да покажат най-доброто от себе си. Прекалено може би много сме се радвали, вдигнахме летвата, но да не се връщаме толкова назад.

Безкрайно ми е мъчно, трябва да имаме силно вътрешно първенство. Все по-малко имат желание младите за спорт, това е положението, всички сме виновни, дали аз, дали вие сте... Това е", добави бившият футболист на Хамбургер и Марсилия.