България извъртя 0:0 с Ирландия в последната си среща от Лига на нациите. Така родните ни национали завършиха последни в групата си и логично изпадат в Лига "С" на турнира.

Момчетата на Георги Дерменджиев спечелиха едва две точки от изиграните шест срещи в надпреварата. Трикольорите ни завършиха 1:1 и 0:0 с Ирландия и паднаха по два пъти от Уелс (0:1 и 0:1) и Финландия (0:2 и 1:2).

Трябва да се отбележи, че България има само два успехи в последните си 22 официални мача. Срещу 7 равенства и цели 13 поражения.

Като цяло националите ни изиграха прилично първо полувреме, но след почивката рухнаха физически и пазеха нулевото равенство.

В крайна сметка си взехме точката, но завършваме последни в групата и изпадаме в Лига "С". Следващата среща на България е през пролетта на 2021 година.


Родните национали започнаха по-добре сблъсъка на „Авива Стейдиъм“, като Божидар Краев не успя да намери целта, а изстрел на Димитър Илиев бе отразен от Дарън Рандолф.

След 30-та минута на първото полувреме ирландците погледнаха по-сериозно към вратата на Мартин Луков и няколко техни центрирания създадоха напрежение в нашето наказателно поле.

Втората част започна с натиск на домакините, които пропуснаха две добри ситуации в първите десетина минути, като особено добър бе шансът пред Ронан Къртис.

До края на мача така и не се стигна до попадения и България завърши на последна позиция в групата си с две равенства и четири поражения – и двете ремита бяха постигнати срещу Република Ирландия.

По този начин възпитаниците на Георги Дерменджиев изпаднаха в Лига С на турнира, след като не успяха да спечелят срещу прекия си конкурент за третото място.

„Трикольорите“ остават с две победи в последните си 22 срещи – и с една от година насам в официален мач, постигната у дома срещу Чехия.

В другия двубой от групата Уелс надигра в къщи Финландия с 3:1. Хари Уилсън, Даниел Джеймс и Кийфър Мур вкараха попаденията за „драконите“, докато Теему Пуки се разписа за скандинавците. Играчите на Райън Гигс спечелиха промоция в Лига В на Лигата на нациите. 

Ирландия - България 0:0

Ирландия: 23. Рандолф, 3. Манинг, 4. Дъфи, 6. Хърихейн, 7. Хоргън, 9. Колинс, 10. Брейди, 11. Къртис, 15. К. Лонг, 17. Найт, 20. О’Шей

България: 1. Луков, 2. Попов, 3. Ангелов, 5. Димитров, 6. Сисиньо, 9. Делев, 10. Краев, 16. Малинов, 18. Иванов, 20. Илиев, 22. Цветков