Италия ще играе на финалния турнир в Лигата на нациите, след като победи с 2:0 като гост Босна и Херцеговина. Андреа Белоти (22) и Доменико Берарди (68) вкараха двата гола за “Скуадрата”, с които тимът спечели Група 1 в първата дивизия на турнира.

Италия завърши с 12 точки след 3 победи и 3 равенства, пред Нидерландия с 11 т. и Полша със 7. Тимът на Босна и Херцеговина остана на дъното с 2 т.

Селекционерът на Италия Роберто Манчини отново не води тима заради карантина, а голяма част от водещите футболисти на тима също отпаднаха заради корона вирус. Босненците вече бяха изпаднали в Дивизия Б на турнира, а и бяха без Един Джеко, Сеад Колашинац, Армин Ходжич, Ибрахим Сехич, Асмир Бегович и Ясмин Бурич.

Домакините първи стигнаха до шанс за гол, след като удар на Крунич се отби в тялото на Флоренци и мина на сантиметри от вратата. “Адзурите” отговориха с неточен удар на Белоти. Малко след това нападателят на Торино стреля неточно и с глава, но при третия си опит Петела на сбърка.

В 22-та минута Лоренцо Инсинье напредна по лявото крило, центрира към далечната греда, където Белоти със сложен удар от въздуха успя да засече топката и да я прати в мрежата на Пирич - 1:0 за Италия. Това бе първи гол на Белоти за националния отбор от повече от година.

В следващите минути удар на Берарди бе отразен с мъка от Пирич, а по-точен удар не успяха да наложат още Барела и Белоти. Донарума пък се отличи с прекрасно спасяване след удар на Превляк.

След почивката Италия контролираше нещата, но Инсинье и Ачерби пропуснаха изгодни възможности. Това обаче не направи Берарди, който в 68-та минута вкара втори гол. Лидерът на Сасуоло бе намерен от съотборника си в клубния отбор Мануел Локатели зад защитата и с ножичен удар от въздуха направи 1:0.

Босна и Херцеговина - Италия 0:2
0:1 Андреа Белоти 22’
0:2 Доменико Берарди 68’

Босна и Херцеговина: Пирич, Чорлука, Хаджикадунич, Саницанин, Кадушич (79 - Тодорович), Чимирот, Пянич (76 - Данилович), Гояк, Татар (79 - Рахманович), Крунич (71 - Лончар), Превляк (79 - Хаджич)

Италия: Донарума, Флоренци (46 - Ди Лоренцо), Ачерби, Бастони, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Локатели, Берарди (82 - Бернардески), Инсинье, Белоти (82 - Лазаня)