Нидерландия обърна и удари Полша с 2:1 като гост в двубой от Лига А и група 1 в Лигата на нациите. И двата отбора нямаха шанс за първото място, тъй като лидерът Италия (12 точки) спечели визитата си на Босна и Херцеговина. "Лалетата" завършиха втори с 11 точки, а поляците - със седем.

Домакините откриха резултата още в петата минута сред светкавична контраатака. Роберт Левандовски пусна за Камил Йожвяк около центъра и футболистът на Дарби Каунти спринтира сам, след което завърши с точен удар в долния ляв ъгъл.

Последва силен период за Нидерландия с три пропуска пред вратата на Полша. Ударите на Жоржиньо Вайналдум и Дейви Клаасен бяха спасени от вратаря Лукаш Фабиански, а след това ударът с глава на Дониел Мален мина на сантиметри от дясната греда.

Като от нищото "Дружина Полска" можеше да удвои преднината си. Този път Плахета беше изпуснат от защитата, напредна сам и шутира, но в десния страничен стълб.

Веднага след почивката Плахета направи нов пропуск, а на два пъти на отсрещната врата Мемфис Депай беше блокиран. Като цяло гостите имаха леко предимство по отношение на ударите и владеенето на топката, но не можеха да вземат превес.

Четвърт час преди края на редовното време Нидерландия получи дузпа заради нарушение срещу Вайналдум в наказателното поле. Мемфис Депай пое отговорността и не сбърка, пращайки кълбото в горния ляв ъгъл.

В 84-ата минута "лалетата" направи пълен обрат след попадение на Жоржиньо Вайналдум при изпълнение на корнер. Халфът на Ливърпул скочи за топката и я засече с глава в долния ляв ъгъл.

Полша - Нидерландия 1:2
1:0 Камил Йожвяк - 5'
1:1 Мемфис Депай - 77', дузпа
1:2 Жоржиньо Вайналдум - 84'