Треньорът на "Арда" Николай Киров, който е спряган от доста отговорни фактори в БФС, за основен кандидат за национален селекционер, призна пред „Мач Телеграф“, че никой от централата не се е свързвал с него. „Не искам нищо да коментирам по тази тема. А и няма какво да се коментира. Подобни информации не ме разконцентрират от работата ми в "Арда", защото съм свикнал в България да се говорят какви ли не неща и да се правят какви ли не спекулации“, обясни Киров.

"Арда" прави изключителен сезон и ако спечели мача днес, може да изравни "Локо" на втората позиция преди дербито на Пловдив. Дали подобно представяне е било очаквано от Киров. „Не. Сезонът тече много равностойно и отборите са с доста изравнени сили. Всеки кръг може да доведе до размествания и един отбор с един слаб мач да слезе с няколко места надолу. Ще правим изводите как сме се справили и какво трябва да променим след края на полусезона. Сега не е време за детайлни и дълбоки анализи“, обясни Киров.

На "Арда" предстои да изиграе 5 мача за 22 дни, но това не притеснява наставника на кърджалийци: „За щастие при нас почти всички изкараха коронавируса и в момента разполагам с целия отбор с изключение на сериозно контузения Петко Ганев, така че няма от какво да се оплаквам. Имам нужните хора на всички постове и на почти всеки от тях разполагам с дубльор.“

"Арда" е един от отборите, които дават най-много национали – трима са в първия отбор и четирима бяха при младежите в последните мачове. „Присъствието на по-голямата част от тези играчи в клуба е заслуга на ръководството и сега те берат плодовете на този успешен подбор. Аз съм доволен, че играчите са в националните отбори, защото поддържат форма през паузата и играят срещу силни съперници. Иначе не искам да давам оценка на тяхното представяне в националните отбори. Това си е работа на техните селекционери“, обясни специалистът.

Киров засега не прави планове за зимна селекция. Такива ще има след изиграването на четирите мача до края на сезона. Тогава той и ръководството ще обсъдят и целите на тима през пролетта.

Треньорът каза и няколко думи за новото попълнение от Бразилия Жуниньо: „Той се подготвя от доста време с нас, но сега пристигнаха документите му. Явно има качества, но ще му трябва време да се адаптира и в мачовете.“